Näe 250 maailman parasta pelaajaa loppukesän Finland Padel Open -turnauksessa! Alla pääset tutustumaan osaan heistä hieman tarkemmin – Lisää pelaajaesittelyjä tulossa viikoittain kevään ja kesän mittaan.

Ajantasaiset World Padel Tourin ranking-tilastot täällä

 

MIEHET | NAISET

Arturo Coello Manso

Syntymäaika: 08-03-2002

World Padel Tourin uudet kuninkaat, vielä toistaiseksi voittamaton duo Arturo Coello & Agustín Tapia!

1,9m pitkä Arturo Coello Manso, omaa laajan kirjon erilaisia lyöntejä ja häntä verrataan jo koko lajin historian suurimpiin nimiin. Arturo aloitti kilpailemisen World Padel Tourilla vuonna 2019, vain 17-vuotiaana, ja on nuoresta iästään huolimatta saavuttanut jo paljon!

Agustin Tapía

Syntymäaika: 24-07-1999

Espanjalais-argentiinalainen unelmatiimi Tapia & Coello pitää hallussaan maailman ykkössijaa! Agustín oli aikaisemmin hyökkäävämpi mutta tässä duossa hän on itseasiassa se, joka tekee työtä sen eteen, että Arturo pääsee voittamaan pisteen. Omien sanojensa mukaan Agustín on luottavainen puolustavammassa roolissaan, koska tietää että hänen vierellään kentällä on eläin🦁, joka pystyy pelastamaan vaikeitakin tilanteita.

Agustin, lempinimeltään ’el pollito’ eli ’pieni kana’🐓, aloitti lajin 9-vuotiaana ja tällä hetkellä häntä tituleerataan jopa maailman parhaaksi pelaajaksi! Hänen pelinsä on täynnä taikuutta! Hän on kentällä aggressiivinen ja omaa raskaat lyönnit, mutta samaan aikaan on luova ja häntä on vaikea lukea – Harvinainen kombinaatio!

Juan Lebrón

Syntymäaika: 30-01-1995

Juan Lebrón Chincoa, tunnetaan paremmin nimellä Juan Lebrón tai ‘the Wolf’🐺 on yhdessä parinsa Ale Galánin kanssa lajin hallitseva mestari; he ovat pitäneet hallussaan maailman rankingin ykkössijaa siitä lähtien kun aloittivat pelaamaan yhdessä (kaudesta 2020). Tämä duo on myös koko World Padel Tourin historian kolmas miespari, joka on onnistunut voittamaan saman kauden aikana vähintään 10 osakilpailua.

Juan Lebrónia voidaan jo nyt kutsua yhdeksi kaikkien aikojen parhaimmista pelaajista, miehellä on myös koko padelin historian paras smash-lyönti – Pelottavinta kilpailijoille lienee se, että iän puolesta the Wolfin parhaat vuodet ovat vielä edessäpäin!

Juan Lebron
Galan

ALE GALÁN

Syntymäaika: 15-05-1996

Alejandro Galán Romo, tunnetaan paremmin nimellä Ale Galán, on yhdessä parinsa Juan Lebrónin kanssa yksi selkeimmistä kauden 2023 ennakkosuosikeista!

Maailman rankingin ykkössija on ollut tämän parin hallussa siitä lähtien kun he aloittivat pelaamaan yhdessä (kaudesta 2020)!

Francisco Navarro Compán

Syntymäaika: 10-02-1989

Francisco Jésus Navarro Compán, tunnetaan paremmin nimellä ”Paquito Navarro” tai ”Paquito”, on yksi padelin ikonisimmista ja yksi parhaiten tunnetuista pelaajista. Paquito aloitti padelin pelaamisen 5-vuotiaana. Hän oli lahjakas jo nuorena ja kilpailu-ura starttasikin hänen ollessaan vasta 10-vuotias. Paquitolla on lukusia titteleitä ja mestaruuksia; tähän mennessä kilpailu-uraakin on takana jo yli 20 vuotta.

Paquito pelaa B-ruudusta erittäin hyökkäävää peliä, johon kuuluvat napakat volleyt ja kovat iskulyönnit. Hän on pelaaja, joka ei koskaan luovuta ja taistelee aina jokaisesta pisteestä kuin se olisi viimeinen; tästä todisteena muun muassa Paquiton rikkoma kentän lasiseinä Portugalin Mastersissa vuonna 2018!

Federico Chingotto

Syntymäaika: 13-04-1997

Federico Chingotto, ”Fede Chingotto”, pieni ja nopealiikkeinen A-ruudun pelaaja, joka tunnetaan myös nimellä ”el ratón” eli ”super hiiri”.

Fede on nuori lahjakkuus Argentiinasta, missä hänestä tuli maansa mestari vain 19-vuotiaana yhdessä aiemman parinsa Juan Tellon kanssa. Yhdessä he muuttivat Espanjaan, minkä myötä heille avautui mahdollisuus kisata World Padel Tourilla. Vuonna 2020 he voittivat ensimmäisen WPT-mestaruutensa.

Kentällä Fede on erittäin nopea ja onnistuu saamaan hyvän lyönnin vaikeistakin paikoista. Hän rakentaa peliä takakentältä käsin ja pyrkii palauttamaan palloja kentän keskelle tai nostamaan korkeita lobeja.

FERNANDO BELASTEGUÍN

Syntymäaika: 19-05-1979

Argentiinalainen Fernando Belasteguín aka ”Bela” on todellinen lajin legenda; “padelin iätön kuningas” täyttää pian 44-vuotta! Hän on pitkän uransa aikana mullistanut padelia ja inspiroinut lukemattomia muita seuraamaan jalanjälkiään.

Belaa pidetään yhtenä lajin kaikkien aikojen parhaimpana pelaajana; hän piti hallussaan maailman ykkössijaa ennätykselliset 16 vuotta!

Fernando Belasteguín
Mies pelaamassa padelia

SANYO Gutiérrez

Syntymäaika: 15-06-1984

Argentiinalainen Carlos Daniel Gutiérrez aka Sanyo on saavuttanut lukuisia titteleitä ja tunnustuksia uransa aikana – Miehellä on nimissään maailmanmestaruuksia, WPT-mestaruuksia sekä monia muita kansallisia ja kansainvälisiä turnauksia.

Sanyo, tunnetaan myös nimellä ‘the Magician’ (taikuri) taianomaisten liikkeidensä ja temppujensa ansiosta, on lahjakas pelaaja, joka on ansainnut sekä fanien että muiden pelaajien kunnioituksen ja ihailun. Hänen taitonsa, päättäväisyytensä sekä intohimonsa lajia kohtaan etsivät vertaistaan.

Gemma Triay

Syntymäaika: 28-06-1992

Gemma Triay Pons, tunnetaan paremmin nimellä Gemma Triay, on yhdessä parinsa Ale Salazarin kanssa kaksinkertainen maailmanlistan ykköspari! Kaudella 2022 heistä tuli ensimmäinen naispari, joka on voittanut vähintään 10 mestaruutta saman kauden aikana.

Gemma Triay
Ale

ALE SALAZAR

Syntymäaika: 31-12-1985

Alejandra Salazar Bengoechea, tunnetaan paremmin nimellä Alejandra Salazar tai ‘Ale’, on kaksinkertainen maailmanlistan ykköspari yhdessä parinsa Gemma Triayn kanssa.

Ale on yksi historian parhaimmista pelaajista; hän on sijoittunut top 3 joukkoon World Padel Tourin kaudesta 2007 alkaen!

Beatriz González Fernández

Syntymäaika: 23-11-2001

Espanjalainen Beatriz González Fernández, aka Bea aloitti hiljattain pelaamaan argentiinalaisen Delfina Brean kanssa. Sekä Delfi että Brea ovat molemmat todellisia taistelijoita kentällä, ja antavat itsestään aina 100%.

Bea, yksi Tourin lupaavimmista nuorista lahjakkuuksista, aloitti lajin vain 8-vuotiaana, ja teki 14-vuotiaana historiaa olemalla nuorin koskaan World Padel Tourin final draw:ssa pelannut pelaaja!🔥

Delfina Brea Senesi

Syntymäaika: 05-12-1999

Argentiinalainen Delfina Brea Senesi, aka Delfi, aloitti vasta hiljattain pelaamaan Bea Gonzálezin kanssa. Yhdessä pelaamisesta heillä kuitenkin on jo aiempaa kokemusta: vuonna 2019 he nappasivat kahden Challenger turnauksen voitot sekä yltivät Barcelona Master Finalin semifinaaleihin!

Delfi on yksi kaikkien aikojen nuorimmista top kahdeksaan yltäneistä pelaajista. Delfi on tästä parivaljakosta se puolustava pelinrakentaja; Bea puolestaan ratkaisee palloja ja on huomattavasti aggressiivisempi – Kaksikon vahvuudet täydentävät toisiaan!💪🏼

PAULA JOSEMARÍA MARTÍN

Syntymäaika: 31-10-1996

Paula kilpaili nuorena tenniksessä, josta vaihtoi padeliin 17-vuotiaana. Hänen lempinimensä ”Dynamite” (”dynamiitti”) on peräisin poikkeuksellisesta vasenkätisestä pelistä sekä hänen upeista smash-lyönneistään.

Paulalla on hallussaan useita titteleitä, muun muassa Espanjan ja Euroopan mestaruudet. Paula on pelannut yhdessä parinsa Ariana Sánchezin kanssa kaudesta 2021 lähtien. Tällä hetkellä he pitävät hallussaan Tourin ykkössijaa!

ARIANA SÁNCHEZ FALLADA

Syntymäaika: 19-07-1997

Ariana tunnetaan myös nimellä ”La Magic” (”taikuri”) tai lyhyesti Ari. Hän on tunnettu erinomaisesta rannekosketuksestaan ja upeista lyönneistään.

Hänen ensikosketuksensa lajiin oli jo 9-vuotiaana. Arin päättäväisyyden ja taitojen vuoksi häntä on kuvailtu pelaajaksi, jota on erittäin vaikea voittaa.

Ari on pelannut yhdessä parinsa Paula Josemarían kanssa kaudesta 2021 lähtien. Tällä hetkellä he pitävät hallussaan Tourin ykkössijaa!

Sponsorit

Autocenter logo
Bullpadel logo
Cupra logo
Head logo
Estrella damm logo
Taratest logo
XBIL - logo
scandic logo
Padeltravel logo
Knowtek-logo

© Finland Padel Open 2023
Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.

Tietosuojaseloste